lunes, 8 de diciembre de 2014

Marató i Mitja de l'Ardenya

No és la primera vegada que vinc aquí a córrer, però l’any passat vaig fer la Marató i aquest aniré a per la Marató i Mitja. Sortim a les 7 del matí amb el frontal posat. Ja abans de la sortida he pogut saludar molts companys de fatigues, i en el transcurs del primer tram coincideixo amb el Salvador Vilalta o l’Enric Altayo, però els dos sembla que avui van amb una marxa més i acaben marxant.



Anem fent, ja de dia passem el primer avituallament sobre el km 10. Aquí faig un got d’aigua i a continuar (cal dir que en principi nosaltres només podem agafar aigua en els avituallaments, tot i que en algun finalment se’ns permetia agafar menjar). Tot em sona d’haver corregut l’any passat la marató, fins que arribem al segon avituallament, al km 23 on rebo els ànims dels amics Pere Alsina i Carme Carmona. 



Aquí començo el tram nou que em depara la marató i mitja: anar fins a la platja. Sobre el km 30 passem per unes cales precioses, les vistes són espectaculars però es fa difícil poder-hi córrer... primer trams verticals de cordes, després terreny pla però ple de rocs, després més pla però trepitjant sorra de la platja, ara escales amunt...  Nou avituallament, quan hi arribo en marxa el David Ferràndez. Surto uns instants després i el puc agafar, acabem fent tàndem una vegada més i els kms van passant més ràpid mentre comentem la cursa d’avui i futurs reptes que ens esperen al 2015. Va una mica tocat i continuo cap endavant per seguir el meu camí tot i que no tinc cap dubte que ell també treurà la seva cursa endavant.



Passo la distància marató en unes 5h i no trigo en tornar a agafar el camí que ja conec, la segona part de la cursa de 42 km. Començo a avançar alguns corredors d’aquesta distància i a guanyar algunes posicions entre els que corren la meva, ningú em passa... fins que en una baixada escolto que em criden pel nom. És el Juli Jerez que ve com una moto, així que el deixo passar. L’intento seguir però s’escapa... quan acaba aquesta baixada tan pedregosa apreto un pèl i el torno a agafar, a partir d’aquí ja junts fins el final per acabar creuant la meta en 8h05’, compartint la 16ª posició i molt content de veure la recuperació del Juli amb un gran nivell.



Han estat 63 km amb 3.000 m+ (tot i que el gps em va registrar una mica menys de desnivell), un desnivell baix però que crec que enganya bastant, el recorregut és un trenca-cames constant. Cal dir una vegada més que les vistes són espectaculars, el recorregut impressionant i l'organització molt bona.


He de donar les gràcies una vegada més a Hoko-Esport, Rendiment-race, Sala-Giol, MC3 Esports, Training Sabadell i als meus pares pels ànims.

2 comentarios:

  1. Gràcies per les teves paraules Sergi
    Una crònica molt maca
    Molt contents de veure't córrer pel "pati de casa nostra"... l'Ardenya
    Felicitats i Gràcies per venir
    Una abraçada forta company!!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gràcies a vosaltres Pere, feu possible una cursa que sempre dic que és molt recomanable!

      Eliminar