jueves, 19 de octubre de 2017

Aventura X-Perience Festival Expedition Race

Inicialment, havíem de córrer el Ferran, la Núria i un servidor. Semblava que la cosa es torçava quan el Ferran era baixa per lesió i jo estava pendent d’altres temes... finalment l’Andris substituïa el Ferran i jo podia córrer.

Abans de començar, amb el Kaiman.
Llarg cap de setmana per endavant. A les 17:00 comencem l’etapa pròleg: orientació a peu amb proves especials (slackline, rumbs, bitlles catalanes i tir amb arc). L’Andris ja ens demostra que avui s’encarregarà de tot, quin crack. El nostre paper en aquesta etapa ens farà sortir en 8ª posició.

A punt per la sortida oficial.
Així que, a les 22:37 de divendres emprenem una llarga aventura. Comencem amb btt, i ni més ni menys que 85 km on no vaig trigar en quedar-me sense frens (no em vaig quedar sense pastilles, directament va saltar el passador i les vaig perdre).

Acabem la btt amb les primeres llums del dia, fem una orientació a peu curta i ja anem cap al riu Ter per baixar-hi 20 km amb caiac. El poc cabal fa que sovint ens haguem de baixar del caiac perquè no hi ha prou aigua. Tampoc és sempre així, ja que un cop bolquem l’embarcació.

Nova disciplina de "kayatrekking".

Finalitzem el caiac amb bastant fred, el sol encara no escalfa i anem xops. Ara hem de tornar de nou a la transició corrent. Amb l’augment de les temperatures les sensacions van millorant.

Arribem de nou al camp base, “casa” com diu l’Andris. Tornem a agafar les btt de nou, de moment hem fet totes les balises però en aquesta secció ja n’haurem de deixar alguna. La propera secció és un trekking amb espeleologia i barranc, sembla xula... però l’hora màxima per iniciar-la era les 19:00 i arribem uns minuts tard, llàstima!

Destrucció.
Al ser raid en expedició, no podem començar la següent secció fins que no ho faci algun equip capdavanter (només en portem 3 davant, més un que ja havia saltat més balises). Toca esperar i queda clar com fer-ho: dormint!

Dormim 1h i ja toca arrencar de nou. Una secció de btt nocturna més plana del previst ens porta cap a la nova “casa”, a Santa Cristina d’Aro. Deixem les bicis, posem les vambes i carreguem arnesos per fer la secció de trekking més via ferrata. Fem totes les balises de la secció, a la segona nit es fan feixugues. Comencem la ferrata Agulles Rodones i... merda! La Núria es queda sense frontal, les bateries les porta l’Andris però s’ha avançat una mica i no pot recular, així que a la Núria i a mi ens toca progressar amb un sol frontal.

Acabem la ferrata, amb dos ràpels inclosos, i ja tornem cap a “casa”. Tornem a agafar la btt, aquest cop de dia. El temps comença a apretar. Toquen 35 km però la proximitat pel final i l’empenta de l’Andris ens donen energia per fer-los prou bé.

Comptàvem arribar justos pel final... però ens sobren 10 minuts i tornem a sortir en busca d’una balisa a peu, sense ni tan sols canviar-nos les botes de btt.

I finalment, després de gairebé 37 hores, acabem el Raid en 4ª posició (hauríem quedat 3ers si no fos perquè vam fer 1 km per una carretera prohibida i ens vam emportar una penalització justificada).

Han estat uns 270 km amb gairebé 6.000 m+ plens d’aventures i diversió, molt cansament però molt suportable gràcies als meus companys d’equip. Gràcies a la Núria per aguantar tot el cap de setmana com una campiona i a l’Andris per portar el pes de l’equip.

Companyia de luxe!
Gràcies a Hoko-Esport (Ude, Yon...), Sixpro, Térmens Clínica Podològica, Rendiment-race , PH-Quirogel , Bassol Optic, CEM Vallirana, MC3 Esports, Besttrail, Tradeinn i Awesome. Gràcies també als amics que es van apropar a animar, així com els organitzadors i voluntaris per la feinada.



No hay comentarios:

Publicar un comentario