miércoles, 22 de marzo de 2017

Raid Ilercavó

Avui em trobo a Ginestar per disputar el Raid Ilercavó juntament amb el Kaiman, per mi serà el primer raid llarg però porto un company amb molta experiència.

Roadbook 


Es dóna la sortida i comencem amb una orientació urbana de 4 km, els fem un pèl ràpid però bé. Ja ens trobem sobre el caiac per fer front a una secció de 17 km pel riu Ebre, avancem algun equip que teníem davant i ens passen Haglofs i Illa de Rodes-Raid Team.

Primera secció.


Caiac per l'Ebre.
Tot i així, acabem del caiac pocs segons després que ells i de seguida els passem a peu. Ara ve una secció combinada de trail, ràpel, tir amb arc, orientació urbana i trail.. el Kaiman em porta bastant ofegat aquí. Fem el ràpel sense problemes, tot i que no acertem el tir amb arc i hem de fer una balisa extra per compensar-ho.

Després de l’orientació urbana creuem el riu en barca, moment en que hi ha una petita neutralització. Tornem a agafar avantatge, abans d’acabar la secció ens passa Atmosfera Raid (tot i que teníem un marge a la neutralització a favor nostre).

Fem la transició més ràpid i sortim a pels 28 km de btt sota una calor important, sembla mentida que encara estiguem a l’hivern. Un cop acabada la btt, toca secció de rogaine. Tenim 3h per atacar totes les balises que ens doni temps.

El Jordi Santacana estava animant i treballant de valent.
El Kaiman té problemes de vòmits, per una vegada em demostra que és humà, ja pensava que mai tenia problemes! Tot i així, podem marcar totes les fites i encara ens sobren 10 minuts de marge.
Ja de nit, agafem la btt per fer front a la 6ª secció, entremig de la qual hi ha espeleologia. Abans d’arribar-hi tenim diversos problemes, com haver de descansar una mitja hora i errors de navegació, cosa que aprofita Atmosfera-Raid per passar-nos.

Arribem al control intermig i anem cap a la cova, ens passem de llarg i ens trobem els companys d’Atmosfera. No sé quant temps vam perdre, si van ser pocs minuts, molts o hores. A mi se’m va fer interminable aquell camp a través per trobar el camí correcte, a més pensàvem que seria ràpid i ho vam fer sense aigua (els bidons van quedar a la btt).

Per fi vam acabar trobant la cova, vam marcar la balisa i de nou amb la btt. En aquest tram ens van passar Illa de Rodes, tot i que ells s’havien deixat una balisa per error (Atmosfera i nosaltres les teníem totes).

Després de la cova tornem a agafar la btt. Primer ens perdem i ens ajuntem amb Aventura x-perience i una altra parella. Trobem el camí entre tots i nosaltres tirem... fins que cometem un error grandíssim: atacar la balisa de la següent secció (trail). Vam pujar al Morral de les Nines amb btt. Els camins eren impracticables i vam haver de portar la btt a coll tota l’estona excepte els 200 m abans del cim que eren d’anada i tornada.

Al baixar al control vam preguntar si estava permès el que havíem fet per, si no ho estava, tornar a repetir la balisa a peu. Ens van dir que no hi havia problema, els únics en sortir perdent vam ser nosaltres pel gran desgast d’energia allà a dalt.

Doncs ja està fet, estàvem de merda fins al coll però ens n’hem sortit, així que ara a continuar! El Kaiman ja comença a anar força bé, fem la btt fins a l’Atmetlla de Mar sense massa problema més enllà del fred de les últimes hores nocturnes.

Últims mapes.
Ja a l’Ametlla, ens esperen 10 km de Coastering seguint el GR-92. Un cop fets, hem de tornar al control anterior amb caiac. El vent bufa lleugerament a favor i el mar està força tranquil, aquesta secció ens va molt bé, crec que de les millors de la jornada.

Acabant el caiac de mar.

Tornant a trepitjar terra ferma.
Completat el caiac, queden els últims 35 km en btt. Si ahir el Kaiman em va demostrar que també és humà, avui demostra que d’una altra pasta. Em porta al límit en totes les pujades però la secció ens va molt bé, si no fem el millor parcial poc ens deu faltar.

Començant l'última secció.

Finalment Raidaventura.org vam acabar en segona posició després de marcar totes les balises en 29h32’, amb uns números aproximats de 200 km i 5.000 m+. Vam quedar darrera d’Atmosfera-Raid (gran cursa la seva, sabent remuntar l’error de la cova) i davant d’Illa de Rodes (que van arrassar a la segona part, llàstima de l’error en una balisa).

Avui acabo molt content de l’experiència viscuda, aprenent d’un gran raider i amic com és el Kaiman i coincidint moltes estones amb amics d’altres equips. Organització molt bona i propera, repetirem segur!

Llarga jornada amb l'amic txec!

Podi amb els amics d'Atmosfera-Raid i Illa de Rodes.
Gràcies a Hoko-Esport (brutals les Takara per curses combinades com aquesta), Sala-Giol, Rendiment-race, Bassol Optic, PH-Quirogel, Térmens Clínica Podològica, Besttrail, CEM Vallirana, MC3 Esports, Tradeinn i Punt de Natura. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario