lunes, 27 de mayo de 2013

Tri B de Banyoles

Tot i arribar a Banyoles amb molt marge de temps, com sempre acabem de preparar les coses al box justos de temps.Em tiro a l'aigua per escalfar i està bastant freda (algú havia comentat la possibilitat de retallar-la o fins i tot anul·lar-la per la diferència tèrmica, però per sort no es va arribar a fer). Quan ja està pràcticament tothom col·locat, els jutges donen explicacions però no se'ls escolta, i en el seu intent de cridar l'atenció, es dóna una sortida en fals. Així que sortida imprevista i cops de colze per tot arreu. Arribo a la primera boia bastant estressat, i la cosa no canvia gaire fins que ja gairebé estic acabant la primera volta... començo la segona i ara sí que nedo més còmode i vaig avançant gent, però ja en direcció a la sortida torno a "barallar-me" amb els típics ansiosos.
Surto bastant bé de l'aigua en 30'54'' (parcial 102)...és cert que he millorat nedant, ni que sigui una mica, però aquí no hi havia 2.200m ni de conya!


Em dirigeixo corrent cap al box i quan arribo al meu lloc, mentre m'acabo de treure el neoprè, m'ajupo a agafar el casc i em marejo bastant... Això em fa perdre un temps. Per tant transició lenta, o molt lenta, ja a més aquesta vegada m'havia deixat els mitjons per fer la bici i les botes sense lligar pel fred i per l'alfombra mullada.
Al fi estic sobre la bici després de la pèssima transició.

Començo a avançar bastants triatletes i després de coronar la primera pujada, a la baixada ja me n'adelanta algun. Quan me n'adono ja he completat la primera volta, gairebé tota veient les mateixes cares: unes m'adelanten a les baixades i les adelanto jo a les pujades, altres al revés... Bàsicament en funció de si porten cabra o no. La segona volta transcorre més o menys de forma similar, amb un ritme lleugerament superior, per acabar arribant una altra vegada al box. Faig la transició ràpida, però no tant com de costum perquè porto els mitjons mullats per culpa de l'alfombra i opto per posar-me'n uns altres. Tanco el parcial de 72 km de bici, més transicions en 2h12'42'' (parcial 81, bastant millorable només havent fet les transicions com sempre).I per fi arriba la meva hora. Començo a córrer i als pocs metres paro a pixar. Aleshores em passen tres o quatre triatletes. A partir d'aquí ja no m'adelantaria ningú corrent (excepte el segon classificat, que em va doblar). Faig la primera volta a un ritme molt ràpid, potser massa. Penso que no podré aguantar-lo tota l'estona... però a la segona apreto un pèl. Ja que em noto tant bé i que això d'avui és curtet, doncs ritme suïcida i ja petaré... però no nomès no peto sinó que puc fer la tercera volta encara més ràpid, crec que no podia haver corregut més. Quan ja trepitjo un altre cop la sorra del parc de l'estany, i ja veig la meta, faig un intent d'esprintar i corro tant com em deixen les cames però el ritme que portava ja em passa factura... només creuar la meta em tiro a terra exhaust, però satisfet perquè ho he donat tot. Al final, 4h01'07'', 53ª posició de la general i 4t sub23.Les conclusions són fàcils. Em quedo amb el meu parcial a peu, en que vaig fer 1h17'31'' (parcial 28 en els teòricament 20km, els companys que corrien amb gps diuen 19'3 km) i això que vaig parar a pixar. El costat negatiu  aquesta vegada ha estat el temps perdut a les transicions. No em preocupa en excés ja que normalment fins i tot guanyo alguna posició en aquest sentit.Com sempre, molt bon paper del Club Triatló Vallirana per quedar 4rts per equips (hi havia molt nivell!). També com sempre, exhibició del Jordi Matos i el Toni Pallarès, i tots els membres finishers: Niko, Emilio, Néstor, Àlex, Juan, Salva, Jaume, Vane, Juan Manuel... i molts familiars animant, cosa que sempre s'agraeix!Un altre triatló al sac, primer després de l'Ironcat. Un pèl massa curt pel meu gust però ja patiré bastant més a Balaguer!

1 comentario: