lunes, 26 de septiembre de 2016

Raid del Ferro

Quan el Jaroslav (àlies Kaiman) em va proposar anar al Raid del Ferro no podia dir-li que no. Així que l’equip Raidaventura.org anem cap a Malgrat de Mar per participar a la categoria èlit. Sé que em tocarà patir molt perquè el Kaiman em supera tant en forma física com en la falta de sentit comú, però vaig amb moltes ganes d’aprendre d’ell.Comencem a les 7 del matí amb 9h de raid per endavant. Després de resoldre un problema matemàtic entre els 7 equips, obtenim un roadbook per anar amb la btt fins al punt on començarem una secció a peu ja amb mapa. Hi ha tres balises, que aconseguim no sense abans fer alguna encigalada camp a través.

Toca agafar de nou la btt, ara amb un mapa que indica les 9 balises disponibles en aquest sector. El terreny no era massa tècnic però hi havia alguna pujada força pronunciada. Vam aconseguir 7 fites de les 9 disponibles en la btt-o.


Tornem al punt d’inici de la prova i hem de fer front a 5 km de patins o patinet. Donat el meu nul coneixement dels patins, portava un patinet al cotxe però el Kaiman no em va deixar fer-lo servir perquè “cansa y vas lento”, així que vaig haver de posar-me els patins i ell m’estirava amb corda i frenava pels dos. Després de 4 caigudes i d’aconseguir amb èxit les 4 balises d’aquest sector, arribem a la platja. Sort que ja hi som, pensava que ens matàvem.

Ve la secció de caiac, cosa que no entreno mai però que agafo amb força confiança després de l’experiència de la Cursa del Llop al 2014. Aquí miraves el mapa abans d’entrar al mar i havies d’atacar les balises memoritzant la seva posició. Tenim algun problema amb la mala mar però aconseguim amb èxit les 5 balises, orientant-nos força bé i gaudint molt del sector. Un cop fora de l’aigua, hi havia prova especial de punteria que havia de fer un dels dos (el Kaiman va fer el frisbee amb èxit però no les bitlles).

Ara  toca la secció de geocerca. Aquí hem de buscar unes balises de les quals ens diuen les coordenades per dibuixar la seva posició en el mapa. Les ataquem totes amb èxit. En aquest sector també hi havia proves especials dins d’un gimnàs: el Kaiman va superar amb èxit l’slackline, jo vaig pujar amb èxit els 20 metres de corda amb jumar però cap dels dos va poder escalar la paret del bulder.

Per últim, queda la secció d’orientació específica.  Hi ha premi per l’equip que reculli més brossa i decidim intentar-ho, anem carregats amb una bossa d’escombraries amunt i avall (no guanyarem aquest premi perquè un equip va portar un tros de sofà). Al principi creiem que tenim temps de sobres per atacar totes les balises, però ens encigalem camp a través i hem de deixar-ne dues (una l’ataquem sense èxit i l’altra ni l’intentem). La última que vam atacar estava a l’entrada d’una cova, però no la vam veure quan vam entrar i vam acabar fins al final de la cova amb el frontal buscant-la per tot arreu. Finalment, quan ja sortíem la vam veure i vam tirar cap a meta.

Vam emportar-nos una penalització de 5 punts per arribar 1 minut tard però vam guanyar el Raid del Ferro! Bé, va guanyar el Kaiman, que a més d’anar millor físicament va portar el mapa tota l’estona (jo només el vaig veure per alguna decisió puntual).

M’ho he passat de conya el dia d’avui, aprenent d’un paio amb molta experiència en aquest fantàstic món dels raids! A nosaltres ens han acabat sortint gairebé 80 km amb 2.500 m+.
Gràcies a Hoko-Esport (continuo pensant que la Takara és la millor opció per proves combinades), Térmens Clínica Podològica, Sala-Giol, Bassol Optic, Rendiment-race, PH-Quirogel, Tradeinn, Awesome Flip Flops, CEM Vallirana, Punt de Natura, MC3 Esports, Besttrail i Training Sabadell.

Gràcies també al GEM Malgrat per organitzar aquest gran dia i al Joan Planas per les fotos.

No hay comentarios:

Publicar un comentario