jueves, 15 de agosto de 2013

Ultra Trail La Val d'Aran

Nou dorsal i una altra vegada de muntanya. Això m'encanta. Aquest cop ens trobem a les 8 del matí a Salardú preparats per córrer.


El camí és bastant corrible però va pujant fins arribar al primer avituallament, situat a l'estació d'esquí de Baqueira. Acte seguit arriba una baixada camp a través que em carrega molt les cames, però un cop fet el descens, no triga gaire a desaparèixer aquesta mala sensació.

Sobre el km 14 ens separem dels corredors que fan la Short Trail. Fins aquest punt, la cursa havia estat molt ràpida. Després hi ha alguna pujada que fa baixar el ritme, com la d'Arties fins al segon avituallament (situat per sobre dels 2.000 m), però la cursa continua sent molt corredora, i passo el km 33 en 4h.



Ara ve una pujada al més pur estil km vertical, que després ens porta fins al tercer avituallament, el Refugi d'Era Lana. Després de tornar a pujar, ve una baixada bastant pronunciada i majoritàriament camp a través que ens porta fins a Vielha, on hi ha el quart avituallament.







Per endavant hi ha una altra pujada del pal km vertical fent uns 1.200m positius fins arribar a l'últim avituallament. Allà ens diuen que només queda baixar... però era mentida. Encara queda pujar una mica més i després... després la baixada és demoledora. Molt tècnica, amb molta pedra, camp a través o per "camí" marcat per rodes de moto on si poses un peu no t'hi cap l'altra... Però finalment torno a estar a Salardú.



He estat 9h46'58'' per fer aproximadament 61 km i 4.500 m de desnivell positiu, acabant en la posició 20 de la general i 1er Sub23.






La meva opinió sobre la cursa és molt bona, amb una primera part molt corredora i una segona molt dura i tècnica. El paisatge increïble i l'organització i els avituallaments molt bé. L'única pega va ser algun tram que no estava gaire ben marcat i em va fer perdre temps intentant esbrinar el camí correcte. L'any que ve també està prevista una de 100 km... promet bastant!











Vídeo UT Val d'Aran Compressport 2013

No hay comentarios:

Publicar un comentario